De 1e single van Frans: Save Your Kisses For Me – Brotherhood of Man

By juni 30, 2016FAME Singles Club

De 1e single van Frans: Save Your Kisses For Me – Brotherhood of Man

Dit jaar alweer 40 jaar geleden, 1976. Een tante vroeg ons of we bij haar het Eurovisie Songfestival in kleur kwamen kijken, wij hadden zelf nog een zwart-wit televisie. Was een tv programma in kleur kijken al een openbaring voor me, het songfestival was dat ook. Mijn sluimerende liefde voor muziek werd er enorm door aangewakkerd. Achteraf bekeken, deden er best veel grote namen uit die tijd mee: Al Bano & Romina Power (Italië), Jürgen Marcus (Luxemburg), Les Humphries Singers (Duitsland), en voor ons eigen land Sandra Reemer.

Maar ik werd als 10 jarige meteen gegrepen door de winnaars van dat jaar, de Engelse Brotherhood Of Man met “Save Your Kisses For Me”. Mijn zakgeld voor die maand was al op, maar ik vroeg een voorschot aan om deze single te kunnen kopen, ‘want’, zo deed ik mijn moeder geloven, ‘die mevrouw uit de winkel zei dat ze heel hard gaan en volgende maand misschien wel uitverkocht zijn!’ Mijn moeder begreep de noodzaak en ik kocht de single die ik achter elkaar draaide, de volgende singles die van de groep uitkwamen kocht ik ook, zodat Brotherhood Of Man de eerste groep was waar ik, zoals dat heet, ‘fan’ van was.

Nu is het 40 jaar later en heb ik sinds 1976 geen Eurovisie Songfestival meer overgeslagen, het blijft leuk vermaak, en wat is het in de jaren veranderd.. Van zingen met een live orkest naar videoclips nabootsen op het podium, waarbij de muziek op een band staat, maar alle vocalen nog steeds live moeten worden gezongen.

Maar 40 jaar later bestaat Brotherhood Of Man nog steeds in de originele bezetting, en dat mag een unicum heten in een wereld waarin leden van bands die uit elkaar gaan los van elkaar doorgaan onder de oude bandnaam, zo zijn er bijvoorbeeld 3 Boney M.’s . Ze maken geen platen meer, maar treden regelmatig op en natuurlijk kunnen ze dan niet om hun oude songfestivalklassieker heen, alleen het (tuttige) dansje doen ze alleen nog maar bij het laatste refrein.

Frans Heemskerk

Heb jij ook een mooi/indrukwekkend/grappig verhaal bij een single die je ooit kocht of bij een bepaald nummer? Stuur deze dan naar info@fame.nl en wie weet is jouw verhaal volgende keer FAME Singles Club Story! (Indien gewenst, kan deze ook anoniem geplaatst worden)

Leave a Reply