FILM van de WEEK | Wk 11 / 13 mrt – 19 mrt | The Light Between Oceans

By maart 16, 2017Film van de week
Titel – The Light Between Oceans
Releasedatum – 17 maart 2017
FAME prijs – dvd € 15,00 / brd € 17,99

The Light Between Oceans is het nieuwe drama van Derek Cianfrance, de regisseur van de krachtige drama’s Blue Valentine en The Place Beyond the Pines. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van M.L. Stedman, in het Nederlands ook wel bekend als ‘Het Licht van de Zee’. Alicia Vikander en Michael Fassbender zijn een getrouwd stel dat een vuurtoren intrekt op het eilandje Janus.

Fassbender speelt een introverte oorlogsveteraan welke zwijgzaam met zijn verleden worstelt, werkend in de vuurtoren. Vikander is zijn levenslustige tegenpool welke tegen haar eigen demonen vecht op het eenzame eiland. Wanneer op een dag een mandje met een baby aanspoelt, staat hun leven op zijn kop. 

The Light Between Oceans voelt vertrouwd als een kop koffie op een regenachtige morgen. Het tempo ligt tamelijk laag in vooral het eerste uur van de film, maar het voortreffelijke spel en de chemie tussen Vikander en Fassbender weet te blijven boeien. De film behandelt grote thema’s als rouw, verlies, ouderschap en geweten met respect voor de kijker. Hier en daar voert het melodrama de boventoon, maar laat dit de film niet tekort doen. Bij regisseur Cianfrance mag er altijd gerekend worden op visuele pracht, en dat is hier ook weer het geval.

De omgeving van Janus is een karakter an sich en de cinematograaf Adam Arkapaw weet deze ten volle te benutten. Alexandre Desplat doet de kers op de taart met zijn prachtige soundtrack. Audiovisueel is The Light Between Oceans een genot, wat op de Bluray volledig tot zijn recht komt met een intense, integere en pure audio-mix. 

The Light Between Oceans is een volwassen melodrama dat tot in de puntjes is geperfectioneerd  en kan zich scharen met de grootste tranentrekkers van de afgelopen tien jaar. Het is een welkome verrassing voor eenieder die ongegeneerd op de bank wil snotteren en mag daarom gerust een guilty pleasure genoemd worden.

Bekijk hier de trailer:

Leave a Reply